2011. december 28., szerda

RssUtils refactor

A ValósKilométer oldalán régóta működik RSS feed olvasó modul, így az oldalmenüben megjelenik több autós oldal hírlistája. A híreket tartalmazó xml-ek beolvasásához a SUN ősrégi RssUtils modulját használom, ami (bár 2003-ban készült) tökéletes az alap adatok beolvasásához (cím, elérhetőség, leírás).

Nemrég egy újabb fejlesztés kapcsán készítettem egy összefoglaló híroldalt, ami több autós portál híreit egészíti ki és csinál belőlük egy összefésült hírcsatornát. Itt már az RSS teljes szolgáltatásrendszerét igénybe vettem volna, de közbejött néhány hiba (pl: "skipDays does not exist or method signature is incorrect"). Ezek egy részét már más megoldotta (author beolvasási hiba és a System.out-ba logolás), de maradt még két apróság. Egyrészt hiányzik a comments elem beolvasása (DocumentHandlerFactory.java), másrészt az alap timeout időnként kevés lehet (RssParserImpl.java), így annak alapbeállítását is megnöveltem (10-15 mp-re).

ValósKilométer hírek oldal


Az elkészült autós hírcsatorna megtekinthető Hírek a oldalon, a módosítások letölthetőek a innen. A hírolvasó jelenleg 15-20 oldalról gyűjt be naponta 100-150 hírt. Sorba rendezi őket és feltölti a hiányzó adatokat (enclosure, author, stb).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése